Ki a világból

Úticél-ajánló: Lanzarote (E)

2017. április 06. - egy.

Anya kipróbálja, milyen a téli getaway meg mínuszból a nyárba... És ha már homár, miért is ne a Kanári-szigetek legyen a célpont? Plusz egy csavart is bele: érkezés Fuerteventura, indulás vissza Lanzarote szigetéről. Na jó, kalandvágy mellett inkább azért is, mert így bombaolcsó jegyeket sikerült foglalni februárra. 

Lanzarote nem sokban tér el a már korábban bemutatott Fuerteventura szigettől. Ugyanúgy vulkanikus sziget az afrikai partoktól párszáz kilométernyire az Atlanti-óceánban - mégis sokkal karakteresebb, töményebb, mint a szomszédja. Ez leginkább annak az 1730-as években történt vulkánkitörésnek köszönhető, ami nagyban hozzájárult a déli-délnyugati területek formálásához. A végtelen fekete lávaföldek, a valószerűtlenül vörös-sárga-barna csúcsok, a mozgalmas partszakaszok, vagyis a nyers anyatermészet nagy kontrasztban áll az északi részek már megszelidített, mezőgazdaságra berendezkedett, bájos kis fehérházas falvaival. 

Szállás, információ: Lanzarote szállásai nem kifejezetten olcsóbbak a többi szigethez képest, sőt! Főszezonon kívül azonban egészen elfogadható. A legjobb, hogy eldugott ökotanyától a szörfbungallón át a homokos partú hotelig mindenből választhatunk. Sok szállás kínál biciklikölcsönzést is, amivel érdemes élni is, hiszen az aprócska szigetet könnyűszerrel felfedezhetjük drótszamáron is, tényleg alig vannak távolságok. Ez esetben gyerekülést jó, ha viszünk magunkkal, mert sehol nem láttam kölcsönözhetőt... Nem úgy az autós verziók: a már említett CICAR itt is megbízhatóan, jól teljesített. Hivatalos turisztikai weboldal: http://www.hellocanaryislands.com/lanzarote/

Megközelítése: Budapesttől 3490 km távolságra fekszik, a Wizzair ezt a távot öt óra alatt teszi meg. Ez egy örökmozgó gyerekkel meglehetősen hosszú, de kibírható. Ahogy korábban, itt is megemlítem a tuti kombinációt: A visszautat foglalhatjuk az egyik szomszédos szigetről is. A komp ugyan meglehetősen borsos áron dolgozik, így csak akkor tegyük ezt, ha kalandvágyók vagyunk - vagy ha nagyon jó áron találunk repjegyet mondjuk Lanzarote-Budapest viszonylatban.

Gyerekkel ajánlott? Nagyon is. A nagyobbak biztosan izgalomba jönnek a valódi vulkán belsejébe szóló túrától, vagy a klasszikus turistás tevegeléstő a Timanfaya nemzeti parkban. A család apraja-nagyja  élvezheti a nyugisabb, homokos partokat a déli-délkeleti részeken, míg a fiatalok választhatják Famara szörfparadicsomát vagy a Museo Atlantico-t, Európa egyetlen vízalatti múzeumát, ahová több városból is szerveznek merülős vagy sznorkeles túrát. 

"Ki a világból-tipp": A néha túlzsúfolt Timanfaya helyett (amennyiben le tudunk mondani a századmagunkkal élőláncban való tevegelésről) választhatjuk a szomszédos Los Volcanes natúrpark vulkánjait, amelyeket teljesen ingyen, szépen kijelölt, informatív táblákkal ellátott utakon járhatunk be.

 

Képek: saját

A bejegyzés trackback címe:

https://kiavilagbol.blog.hu/api/trackback/id/tr5212404871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása