Ki a világból

Úticél ajánló: Koh Chang (T)

2016. július 04. - egy.

Anya szájhúzva kipengeti a repjegyet, és csak reméli, hogy valóban akkora kaland kezdődik, mint ahogy azt reméli. De nem. Mert még akkorább. És Koh Chang csak az egyik állomása egy akciódús Dél-kelet Ázsiai túrának, egy csendes sziget a tuktukok, tukmálók, tomyumok világában.

Thaiföld második legnagyobb szigete, az Elefánt-sziget, vagyis Koh Chang egy igazi kis gyöngyszem - volt pár éve, de mára sajnos a tömegturizmus egyik célpontja. Ugyan kevésbé populáris, mint Koh Samui vagy Phuket, és a Pattayával asszociálható, túlfűtött éjszakai életet se itt keressük. A sziget bája ugyanis a kilométereken át tartó homokos, sekély vizű tengerpartokban és a viszonylag érintetlen dzsungeles szárazföldben keresendő. A természet szerelmesei számtalan, helyi utazási irodák által szervezett kiránduláson vehetnek részt; felkereshetik a vízesésekben, tavacskákban bővelkedő nemzeti parkot, a közeli szigetekre induló búvártúrán, egész napos tengeri horgászaton vehetnek részt. A gasztronómia elkötelezettjei addig az esténként tengerpartra települő bárokban, éttermekben múlathatják az időt, vagy épp sült banános palacsintát falhatnak a sütőlapáttal boszorkányos ügyességgel és gyorsasággal bánó mozgó árus egyikétől. Természetesen a bazársor és "misz-tee ma-szááá"-val hívogató masszőrök is hozzátartoznak a sziget képéhez.

Szállás, információ: Koh Changról egyre inkább kiszorulnak a hátizsákos turisták, a szigeten egyre terjeszkedő hotelek pedig az olcsó utazást keresőknek nem igazán kedveznek. Szállásokról, programokról itt tájékozódhatunk: http://www.koh-chang-guide.com/

Megközelítése: Budapesttől 8274 km - ezt a távolságot nyilván repülővel kell leküzdenünk, és ezzel le is tudtuk az utazás legdrágább és leghosszabb részét. Bangkokból több módon is a szigetre juthatunk, választhatunk taxit (előre egyezzünk meg az árban, és alkudjunk pofátlanul!), vagy az esténként neonfénnyel kivilágított távolsági buszokkal is tehetünk egy próbát. Aki bírja, a néha túlzsúfolt minivan-eket is preferálhatja, ahogy a helyiek teszik, ez talán a legolcsóbb verzió. A szigetre rövid kompozás után érkezünk.

Gyerekkel ajánlott? A tengerpart homokos, jellemzően nem túl erős a hullámverés, így bátran ajánlható a legkisebbeknek is. A nagyobbak pedig már a  szervezett túrákon is részt tudnak venni. Ázsiai utazás kapcsán nem lehet elégszer hangsúlyozni a napvédelem fontosságát, valamint a higiéniára is nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, így elkerülhető a hasmenés. Védőoltások (pl. hepatitis) felnőtteknek is ajánlottak.

"Ki a világból-tipp": A tengerparton fürdőszobával ellátott, romantikus kis viskókat is kibérelhetünk (a hotelszoba árának töredékéért!), de számoljunk azzal, hogy vagy a tenger morajlásától, vagy a part menti kitelepült bárokból beszűrődő zsibongástó nem fogunk tudni aludni.

 

Képek: saját

A bejegyzés trackback címe:

https://kiavilagbol.blog.hu/api/trackback/id/tr968824096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása