Ki a világból

Úticél ajánló: Algarve (P)

2016. július 25. - egy.

Anya angol ismerőseitől kap meghívást - Portugáliába. Ezzel mindent el is mondtam az Algarve régióról, ahol lassan több a brit, mint a helybéli.... Isten óvja a Királynőt, fedezzük hát fel a homokos és sziklás tengerpartokat és a "sörgőzös" kis bárok meccsnéző, angol zászlós külön kis világát!

Algarve tényleg egy egészen speciális szeglete Portugáliának. Nagyon sok angol tölti itt a telet is, és főszezonban szinte mást nem is hallani, mint angol beszédet. Ennek megfelelően a helyiekkel portugál nyelvtudás nélkül is lehet kommunikálni, de a brit invázió augusztus körül lassan elviselhetetlen mértéket tud ölteni. És mégis, mit lehet csinálni ebben a régióban? Nos, a homokban süttetni magunkat. Aztán ha azt megunjuk (cirka három nap, nálam), akkor felkeredekhetünk, hogy a kevéssé látogatott sziklás strandokat, eldugott öblöket is felfedezzük a partvonal mentén haladva, megfelelő túracipő támogatásával. A szárazföld belseje felé indulva barlangokat, fürdésre is alkalmas vízeséseket találunk. Érdemes Tavirát is meglátogatni, a folyótorkolatban fekvő kisvárost Velencéhez is szokták hasonlítani, csak itt vélhetően több a templom, minden sarkon látunk egyet. Aki az éjszakai szórakozást és plázázást sem veti meg, inkább Albufeira irányába tapogatózzon, míg a közeli Lagosban kevesebb turistával találkozhatunk. Faro-t sokan csak a reptér miatt érintik, pedig itt egy csodás nemzeti park is megtalálható, Ria Formosa néven keressük. 

Szállás, információ: Sokcsillagos luxushotelek privát tengerparttal, és aprócska, kiadó szobák is várják a látogatókat - szerencsére. Érdemes a nagyobb szálláskereső oldalakon előre foglalni. Hivatalos turisztikai oldal : http://www.visitalgarve.pt/

Megközelítése: Budapesttől 3203 km - repülővel általában át kell szállni (München, Lisszabon, főleg), így érkezünk Faro-ba. Kalandvágyók Sevillába is próbálkozhatnak (fapadosok közül a Bravofly repüli), majd onnan autóbérlés - de sajnos így sem lesz olcsóbb, csak kalandosabb. Lisszabontól egyébként autóbusszal és vonattal is támadhatunk, a jegyárak 30-40 euró közt mozognak. UPDATE: 2017 nyarától a Wizzair indít közvetlen járatot Faro-ba!

Gyerekkel ajánlott? A végtelen homokos tengerpart miatt mindenképp, arra azért figyeljünk, hogy egyes strandokon elég erős lehet az Atlanti-óceán hullámzása.

"Ki a világból-tipp": A Pego do Inferno vízesést ne hagyjuk ki, Tavirától csak pár kilométerre találjuk Barrancco irányába. Úszni is lehet, kellemes kis félszigetecskék közt. A vízeséshez ösvény vezet, ez pár éve az erdőtüzek miatt teljesen megsemmisült, de újjáépítették. Ugyanilyen rejtett "kincs" a jelentéktelen Benagil falucska hihetetlen sziklaképződményekkel tarkított tengerpartja.

 

Képek: saját / telegraph.co.uk/mckislev.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kiavilagbol.blog.hu/api/trackback/id/tr218904974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása