Ki a világból

Úticél ajánló: Oostende (B)

2016. június 06. - egy.

Anya testvérlátogatóba indul, és ha már homár, akkor muszáj egy kis tengerezést is útba ejteni. Így kerül képbe Oostende, mert viszonylag közel van, és hát... van tengerpartja. Az mindig sokat nyom a latba. Mármint, egészen addig, amíg a ember meg nem látja az ominózus tengerpartot... 

Miért pont Belgium? Mert közel van, és olcsó fapados járatokat választhatunk Budapestről. És mert itt él Tante, de ez csak nekünk lényeges :) Szóval Belgium. Az ország, ahol akkora a népsűrűség, hogy kietlen, felfedezésre csábító vad tájakat nem is találunk, csak irigylésre méltóan unalmas és rendezett vidéki kisvárosokat és harsányságtól mentesen pezsgő nagyvárosokat. Aki csak a sör és csoki miatt jön, maradjon Brüsszelben vagy Brugge-ben, a vállalkozó szelleműek pedig kerekedjenek csak fel megnézni e kis ország rejtettebb arcait is. Például a flamand tartományban lévő Oostendét, az egyik legnagyobb tengerparti települést, amely vonattal könnyedén elérhető szinte az összes turisztikai célpontnak számító városból. Ennek megfelelően sokan egynapos kirándulásra érkeznek, leginkább július-augusztusban. A helyiek inkább a het Groot Strand-ra, míg az átutazók a kikötő melletti Klein Strandra járnak. Érdekes a kontraszt a lágy, homokos tengerpart és a strand tövében magasodó társasházak közt.

Belépőjegy, információ: Nincs belépő, de a strand szolgáltatásai is ehhez mérten alakulnak, csak a homokot élvezhetjük ingyen. http://www.oostende.be

Megközelítése: Budapesttől 1464 km - Egészen olcsó fapados repjegyeket is kifoghatunk, ha figyeljük az akciókat. Ajánlatos Brüsszel Midi állomásról vagy Brugge-ből vonattal érkezni, előbbiből alig több, mint egy óra, utóbbiból csak tizenöt perc. A vasútállomástól a promenád már csak pár perc sétára van.

Gyerekkel ajánlott? A homokos tengerpart miatt mindenképp, ám ha másra is vágyunk, igencsak bajban leszünk. A kisiskolások bizonyára élvezettel fedezik fel a hajómúzeumot, míg a nagyobbakat a Nordzeeaquarium nagynak nem mondható állatállománya kötheti le ideig-óráig.

"Ki a világból-tipp": Naptej, napkalap, napszemüveg, napernyő, napsátor! Bármi, ami árnyékot ad, mert a kietlen parton könnyen oda lehet kozmálni.

 

Képek: saját

A bejegyzés trackback címe:

https://kiavilagbol.blog.hu/api/trackback/id/tr78824440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása