Ki a világból

Úticél ajánló: Balatonföldvár (H)

2016. július 18. - egy.

Anyának a népszerű dallal ellentétben nem a Balaton a Riviéra, de a "Magyar tenger"-től távol töltött gyermekkor mulasztásait felnőtt fejjel igyekszik bepótolni, és kis családját az egyik legnépszerűbb hazai turisztikai célpontján nyaraltatja. Százezredmagával.

A sokarcú Balatont aztán tényleg senkinek sem kell bemutatni! A gyermekesek által kedvelt déli part egyik gyöngyszeme Balatonföldvár, amely kis paradicsomként kerül be a családosok bédekkerjeibe. Igen, Földvár mindent tud, amit tudnia kell: van ingyenes strandja, ahol gyerekbiztos, maximum combközépig érő víz fogadja a lépcsőn leereszkedőket; van kikötője, ahol hajókat és horgászokat lehet lesni, de kompozni és sétahajózni is tudunk. Az örökmozgókat játszóterek, park, kisvonat, rendszeres gyerekprogramok, koncertek, dodzsem várja, míg a felnőttek a platánfák árnya alatt egy koktéllal kornyadoznak. Az aktív kikapcsolódást keresők borkóstolással összekapcsolt túrát tehetnek a Kőröshegyen, a Magasparton sétálhatnak, érintve a megújult Hajózástörténeti Látogatóközpont messziről észrevehető, csavaros kilátóját, de a Földvártól pár kilométerre lévő Kereki templomromjai is érdekes úticélnak bizonyulhatnak. Egyszóval, minden adott, ami egy családnak kellhet. Ennek megfelelően készüljünk, nem mi leszünk az egyedüliek, akik ide jönnek nyaralni, hétvégenként kifejezetten zsúfoltak a szabadstrandok.

Szállás, információ: A Zimmer Frei táblák húsz éve lerobbanthatatlanok a kiadó házakról, szerencsére azért mára már interneten is foglalhatunk - érdemes is, hamar elkelnek a szállások. Kempingektől a négycsillagos hotelig egyébként bármit megtalálunk. Hivatalos turisztikai oldal és szállásajánló : http://www.balatonfoldvar.hu/

Megközelítése: Budapesttől 120 km - autópályán elviselhető forgalom mellett ez másfél óra, vagyis tizennyolc Bogyó és Babóca epizód :) A rutinosabbaknak nem kell mondani, hogy a csúcsidőnek számító csütörtök-péntek délutánt, szombat délelőttöt érdemes elkerülni az odaút során, vissza pedig a vasárnap délután számít kritikusnak. 

Gyerekkel ajánlott? Egyértelműen. Szerencsére a város is tesz a gyerekbarát címért, az önkormányzat számos programot tervez és tesz közzé a fent linkelt honlapon.

"Ki a világból-tipp": Az egy órás kalózhajós programot nem érdemes kihagyni, amíg a gyerekek önfeledten ágyúznak-kardoznak, addig a szülők is lélegzethez jutnak a Balaton közepén, miközben a Tihanyi- félsziget szolgáltatja a festői hátteret.

Képek: saját / balcsi.net / vitorlazas.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://kiavilagbol.blog.hu/api/trackback/id/tr508912954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása